e hënë, 9 korrik 2007

Onko koolla sittenkin väliä, Nokia?

Tänään törmäsin erääseen kamalaan virheeseen, jonka suomalaisen markkinatalouden lippulaiva, Nokian matkapuhelimia valmistava kumisaapastehdas on tehnyt. Minulla kun on verrattain uusi Nokian puhelin, jonka mukana, luonnollisesti, tuli laturi, joka sitten tänään sanoi sopimuksensa irti ja hajosi. Samanlaista laturiahan talostamme ei sitten löytynyt, vaikka Nokian latureita talostamme löytyi kyllä kokonaiset 3 kappaletta.

Minkä ihmeen takia Nokian on pitänyt mennä vaihtamaan, jo yli vuosikymmenen ajan hyvin toiminut, laturimalli uuteen, kapeampikärkiseen laturiin?!? Eihän se näin mene! Ihmiset ympäri maailman ovat ostaneet miljoonia Nokian kumisaapastehtaan puhelimia, joiden mukana on tullut laturi, joka on kelvannut kaikkiin Nokian malleihin. Nyt joku on mennyt ja keksinyt että vaihdetaanpa hyvin palvellut laturimalli uuteen, heikkotekoisempaan, ja laitetaan ihmiset ostamaan uusia latureita rikkoutuneiden tilalle, kun kymmenet kaapissa lojuvat vanhat laturit eivät uuteen puhelinmalliin kelpaakkaan.

Nyt minäkin sitten joudun odottelemaan huomiseen asti, että pääsen puhelinkaupasta ostamaan uuden laturin ja saan puhelimeni ladattua! Miksi se paksumpikärkinen laturimalli piti hylätä, oi miksi? Onko koolla sittenkin väliä?