e enjte, 2 gusht 2007

Isoveli valvoo

Sain tässä pari päivää sitten kokea yllätyksen. Tietokoneeseeni pääsi eräänlainen roskapostia lähettävä haittaohjelma, joka kiusasi jenkinaikaa tovereitani Messengerissä. Tällainenhan ei minun kaltaiselle tumpelolle ole yllätys vaan ennemminkin se, mitä tästä seurasi.

Illalla yritin mennä nettiin mutta ruutuuni ilmestyikin teksti, jossa ilmoitettiin, että laajakaistapalveluita tarjoava paikallinen puhelinyhtiö on huomannut tietokoneestani lähtevän haitallista aineistoa nettiin. Tämähän sinällään on hyvä, että tarkkaillaan haitallisten ohjelmien leviämistä. Tuli vaan mieleen, että jos tarkkaillaan tällaisten ohjelmienkin leviämistä niin miksei sitten tarkkailtaisi myös muuta henkilökohtaista tietoliikennettäni.

Toinen asia mihin tässä episodissa kiinnitin huomiota, oli se, että internetpalveluidentarjoaja (sanahirviö) tarjosi välittömästi asialle korjausehdotuksen ja tarjosi minulle erilaisia virustorjuntaohjelmia (toinen sanahirviö), jotka kyllä ovat ilmaisia ensimmäisen kuukauden ajan mutta muuttuvat sitten maksullisiksi. Mikä upea markkinointikikka! Katkaistaan internetyhteys, jonka takaisinsaamiseksi ainoa mahdollisuus on OSTAA virustorjuntaohjelma.

Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää…

(Tosin tällaistahan on nähty kautta maailmanhistorian.. mitä olivatkaan natsi-Saksa, DDR, Neuvostoliitto, Afganistan tai Yhdysvallat tähän verrattuna. )