e martë, 18 mars 2008

Ylioppilaskirjoituksia ja päivän politiikkaa

Tervehdys!

Pahoitteluni etten ole ehtinyt päivittää blogiani vähään aikaan. Ylioppilaskirjoitukset kun sotkevat pahasti muuta elämää. Kirjoitukset alkoivat vähän kehnosti kun sattui niin, että menin äidinkielen koetta edeltäneenä perjantaina käymään isäni luona Lammilla ja join siellä hieman tavallista vesijohtovettä. Seuraavana päivänä luin sitten HS:n sivuilta, että Lammin vesijohtovedestä on tehty valituksia ja että vettä kehotetaan keittämään ennen juomista. Samassa yhteydessä, kuten myöhemminkin julistettiin, että siitä ei ole aiheutunut minkäänlaisia terveyshaittoja. Nukuttuani kolme tuntia sunnuntain ja maanantain välisenä yönä varsin ikävän vatsataudin kourissa, olin täysin samaa mieltä siitä, että Lammin vesijohtovesi ei tosiaankaan aiheuta terveyshaittoja. Samoin varmasti ajatteli se pitkä jono ihmisiä Lammin terveysasemalla, jotka olivat kuulemma kaikki vatsataudissa, jostain kumman syystä. No kirjoituksissa sitten pinnistelin 6 tuntia oksentamatta. Jos uskoisin erilaisiin salaliittoteorioihin, epäilisin varmasti syytä siihen, että seuraavana päivänä Lammin vesijohtoverkon kantaputki halkeaa ulkoilman ollessa +3 astetta. (Yleensähän putket halkeilevat kovalla pakkasella) Mutta kun en usko niin en usko.

Ja joku vielä sanoo, että täällä maaseudulla on tylsää!

Paitsi kirjoitukset, myös eritavoin aktiivinen loppuvuosi alkaa näkyä jo meikäläisenkin jokapäiväisessä elämässä. Demarinuorten liittokokouksen tiimoilta esiin on tullut paljon ihmisiä, jotka joukolla pyrkivät liiton johtotehtäviin tulevalle kaudelle. Puheenjohtajakisaankin on ilmoittautunut jo kolme ehdokasta. Itse olen ilmaissut oman henkilökohtaisen kantani, joka on luettavissa Heta Välimäen netti sivuilla. Mielestäni Heta on hoitanut hommansa varsin tyylikkäästi, joten annan siunaukseni hänen jatkopyrkimyksilleen. Myös minulta on kyselty omia pyrkimyksiäni niin täällä blogi-maailmassa kuin muuallakin. Sanottakoon nyt tässä vaiheessa vaikka niin, että olisin kiinnostunut liiton varapuheenjohtajan paikasta, mikäli kannatusta löytyy. Piirimme kevätkokous on vasta 27. päivä, jolloin selviää onko tukea odotettavissa sitä kautta. Ilman oman piirini tuke nimittäin en aio kisaan lähteä.

Puoluekokouskin puskee päälle kovaa vauhtia. Puheenjohtajakisaan on puolueen puolelta ilmoittautunut jo 9 ehdokasta, joista oma suosikkini on Tarja Filatov. Myös puoluesihteerikisa käy jo melko kuumana ja sinnekin alkaa ehdokkaita ilmaantua. Puoluesihteerisuosikkiani en ole vielä löytänyt mutta Ari Korhonen ja Antti Lindman olisivat kumpainenkin melko hyvältä kuulostavia vaihtoehtoja. Ainiin! Heinolan, Hartolan, Asikkalan, Padasjoen ja Hämeenkosken Demarit! Muistakaa käyttää äänenne viisaasti puoluekokousedustajien vaalissa. Numerolla 4 kilpailee edustajan paikasta nuori hämeenkoskelainen abiturientti Miikka Lönnqvist.

Kunnallisvaalitkin ovat kaiken aikaa tämän nuoren kunnallisjärjestön puheenjohtajan sydämessä. Uskokaa tai älkää niin ehdokashankinta täällä Suomen kokoomuslaisimmassa kunnassa on kohtuullisen kinkkistä. Kunnallisvaalien jälkeen Hämeenkoski on Suomen sosialidemokraattisin kunta! - Toivossa on ainakin hyvä elää.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin,
Kunnioittavasti
Toveri Lönnqvist