e mërkurë, 12 shtator 2007

Sosialidemokratian tulevaisuutta ja lyhyttä matematiikkaa

Krooninen kiire on jälleen kerran estänyt minua kirjoittelemasta ja päivittämästä Blogiani. Pahoitteluni siitä! (Jos näitä raapustuksia nyt ylipäänsä kukaan lukee)

Viimeisimmän blogimerkintäni jälkeen on ehtinyt tapahtua vaikka mitä ja erityisesti viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet melkoista palloilua politiikan ja koulun välillä. Politiikan kentällä tapahtuu jos vaikka mitä ja syksyn kirjoituksetkin painavat päälle. Lyhyesti sanottuna elämäni on ollut koulua, politiikkaa ja koulupolitiikkaa.

Tämän kahden viikon aikana on tapahtunut muun muassa seuraavaa:

Hämeenkosken valtuusto, Suomen kokoomuslaisin muuten, on ehtinyt kokoontua ja päättänyt jatkaa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen selvittelyä. Olen lisäksi ehtinyt ampua kolme sorsaa (En kuitenkaan ketään Kalevin sukulaisia, vaan heinäsorsia). Myös johtamassani Lammin lukion oppilaskunnassa on aloiteltu seuraajani etsimistä. Marjoja ja sieniäkin on täällä maaseudulla jo päässyt poimimaan ja muutenkin syksyn tulo alkaa näyttää väistämättömältä. Olen tänä aikana huomannut myös sen, että valtion erilaisia kortteja ja passeja toimittavan alihankkijan työntekijät ovat varmaankin kovia sienien ja marjojen poimijoita, sillä aseenkantolupani on jo 2 viikkoa myöhässä. Hämeen Sosialidemokraattien piirihallituskin ehti kokoontua päivänpoliittisten kysymysten äärelle. Ja matematiikan prelinkin olivat samalle viikolle laittaneet… The Simpsons Moviekin tuli katsastettua pankin tarjoamana, sillä eräs pankkiyritys on niin kiinnostunut eräässä toisessa pankissa lepäävistä eurosta ja 74 sentistä, että lahjoitti minulle elokuvaliput, jotta siirtäisin rahat heidän pankkiinsa. (En minä tiennyt että se kilpailu noin kovaa on!)

Mutta sitten päästäänkin jo viime sunnuntaihin…

Sunnuntainahan oli, kuten varmasti kaikki tiedämme, SDP:n tulevaisuusfoorumi Lahdessa, johon minua ei tosin kutsuttu mutta johon itseni kutsututin (suomenkielen kaunein sana). Kyseinen tilaisuus oli ehkäpä mieleenpainuvin poliittinen tilaisuus, johon olen koskaan osallistunut. Tilaisuus oli kaikessa kattavuudessaan erittäin antoisa ja antoi uutta energiaa poliittiseen työhön. Tilaisuus oli jopa niin hyvä, että kokosin kaiken rohkeuteni ja menin asian ilmoittamaan myös Don Eerolle ja samalla kiitin häntä hänen loistavasta puheestaan, jossa hän onnistui kiteyttämään kaikki oman sosialidemokratiani kulmakivet. Erityisesti puheen alkuosa oli erittäin napakka ja hyvä mutta lopussa toveri puheenjohtaja sortui kyllä liiaksi juttelemaan jotakin poliittista jargonia, josta hämeenkoskelainen poliittinen broilerikaan ei meinannut saada mitään selvää. Mikä kaikkein parasta, hän muisti mainita sanan SOSIALISMI puheessaan! Sain tilaisuudessa myös tilaisuuden keskustella monien samaa väriä tunnustavien tovereiden kanssa.

Ainiin! Täytyy myös muistaa tässä kohdin kiittää vielä kerran toveri Eero Vainiota, joka piti maanmainion puheenvuoron tulevaisuusfoorumin eräässä keskusteluryhmässä.

Mutta kuten aina, kaikki hyvä loppuu aikanaan. Niin kävi myös tulevaisuusfoorumin kanssa. Maanantaina alkoi jälleen arki. Tämä maanantai päivä oli kyllä sikäli erilainen, että toveri Skinnari vieraili koulullamme kertomassa hieman globalisaatiosta ja kansainvälisistä suhteista. Maanantai toi piristävän ruiskeen myös sikäli, että lähestulkoon lukematta saavutin matikan prelistä E:n, jota ihmetteli myös opettaja :)

Eilispäivä menikin lakitiedon kokeisiin lukiessa … Tänään sain taas lisäyksen titteleideni päättymättömään kymeen :) Olen nimittäin Lammin, Tuuloksen ja Hämeenkosken alueellisen nuorisoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Huhheijaa! kaikkeen sitä pitääkin aina itsensä työntää :D

Matematiikan kirjoitukset painavat päälle ja koultyöt kasaantuu mutta poliittinen työ jatkuu! Tai no.. voi olla että vähän takkuilee :) Blogiani en kuitenkaan lupaa päivitellä ennen kirjoituksia!

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin jälleen kerran täältä Hämeenkoskelta!