e enjte, 20 dhjetor 2007

Isänmaalle!

Terve taas! Edellisestä kirjoituksestani onkin taas ehtinyt kulua jonkin aikaa.

Näin Suomen 90-vuotispäivien tienoilla on puhuttu paljon itsenäisyydestä ja isänmaallisuudesta. Olen pitkään pohdiskellut mitä on isänmaallisuus. Nyt tiedän vastauksen.

Kuten hyvin tiedetään on Kokoomuspuolue suomen isänmaallisin puolue. Näin ollen sen harjoittama hallituspolitiikkakin on luonnollisesti isänmaallista. Tällä viikolla hallituspuolueet viimein tekivät sen suuren isänmaallisen teon, jota niiltä on pitkään odotettu. Hallitus nimittäin sai luvan myydä pois vähemmistöosuutensa muun muassa Kemirasta ja Rautaruukista. Valtionyhtiöiden yksityistäminen on siis sitä suurta isänmaallisuutta, jota Kansalliselta Kokoomukselta voidaan odottaa. Eihän varmaankaan olisi kovinkaan suuri yllätys jos nämä omistusosuudet päätyisivät ulkomaille. Niinhän siinä on aina tavannut käydä.

Ainoa asia mikä minua ihmetyttää on se, että mitä Kokoomuskaan tekee isänmaallisuudellaan sitten kun valtiolla ei ole minkäänlaista omaisuutta eikä otetta valtakunnan liike-elämään ja teollisuuteen. On varmasti Kokoomuksenkin vaikea olla ylpeä valtiosta, jolla ei ole minkäänlaista omaisuutta. Haluaisin nähdä miten Katainen siinä tilanteessa selittää veronkevennysten kannattavuutta. Varmastihan se on silloinkin paras keino ratkaista kaikki ongelmat. Ainiin! Tokihan Kokoomuksella on aina sekin vaihtoehto, että siirretään vastuu kaikesta kunnille!

Kyllä täytyy taas hiljaa purkaa kiukkua itsekseen. Hallitus sai kiukkuni nousemaan jopa niin paljon, että keräsin kaikki viimeiset kolikkoni, jotka jouluostoksilla olivat säästyneet ja marssin paikalliseen pankin konttoriin ja ostin 2 kappaletta Kemiran ja Rautaruukin osakkeita ihan vaan siksi, ettei ainakaan ne osakkeet päädy koskaan ulkomaille ja voin ne tarvittaessa lahjoittaa valtion pesämunaksi kun kaik' on mänt'.

Tok' kunnian ei halu vaan
saa meitä työhön, toimintaan,
mut myöskin onni synnyinmaan,
mut myöskin onni synnyinmaan.

Ps. Hyvää ja erittäin punaista joulua kaikille ja onnea vuodelle 2008. Olkoon se kaikin tavoin parempi kuin tämä vosi -07.